понеделник, 10 август 2009 г.

ПОДДРЪЖКА НА УДЪЛЖЕНАТА КОСА

Много важно е да знаете, че за удължената коса ще е необходимо да отделяте и средства за нейната поддръжка. Не се плашете, не е кой знае какво финансово бреме, защото на пазара има достатъчно продукти на съвсем нормални цени, които са по джоба на средностатистическия български потребител. А и като се има предвид, че процедурите по поддръжката на екстеншъна се прилагат веднъж в месеца, и количествата препарати, които се използват за една обработка са минимални – нещата вече не изглеждат толкова сложни .

Като за начало трябва да знаете , че косата за удължаване когaто е поставена с клипси ,не се нуждае от многократно измиване в месеца.Един до два пъти е съвсем достатъчен . Можете съвсем спокойно да я миете,да я решите,да я сушите...все пак това е естествена коса. Необходимостта от профилактика произтича от факта ,че косата се протезира върху вашата собствена ,но тя не е вкоренена в скалпа ви и от никъде не получава необходимите и вещества за подхранване,както вашата от собствения ви организъм.И затова тя има склонност към дехидратиране. За целта е нужно такива вещества да и се доставят отвън. Добрата и редовна грижа за косата гарантира и нейната по-дълга употреба.
Освен редовното ежемесечно възстановяване и поддържане на косата, тя се нуждае и от всекидневна грижа ,която се изразява във правилното и разресване. Ще се наложи да си закупите специална четка за екстеншън с естествен косъм ,която съумява да среши идеално заплитанията в косата ако има такива и едновременно с това я полира и заглажда. Косата се сресва внимателно в една посока ,без да се дърпа и опъва ,след като е свалена от главата . Такава четка можете да си закупите за около 15 лв.
Когато сте с екстеншън е добре да се грижите за косата със специална козметика за такъв тип естествени удължения. Употребата на специални измиващи и подхранващи продукти е задължителна,защото те не само правят косата жива,но и я предпазват от вредните атмосферни влияния. Разбира се всичко това вие правите и за вашата собствена коса. Просто сега обаче ,когато сте с екстеншън ще се налага да го правите редовно.За измиване на косата се използват шампоани и балсами с мека формула каквито използвате и за собствената си коса.Но ако имате желание можете да пробвате и продукти специално за екстеншън,каквито предлагат от фирма Extend и по-специално от серията на Hairaisers. Тези продукти дълбоко почистват и придават естествен блясък на косъма.Шампоанът се втрива леко в косата и се изплаква с хладка вода.Не разресвайте екстеншъна докато го миете,защото има опастност да накъсате косата. Балсамът прави косата копринено мека и лесна за обработка.Той се нанася след измиване с шампоана в областта около средата и краищата на косата.Оставя се да действа 2 минути ,след което се изплаква добре.Докато косата е с балсам можете да я нарешите спокойно.След измиване на косата е препоръчително докато е още влажна върху нея да се нанесат течни кристали,лосион с кератин и силкер/коприна за коса/.Кристалите действат подхранващо за косъма,кератинът заздравява косата,а силкерът спомага за лесното разресване на удълженията.Течни кристали можете да си закупите от всяка парфюмерия,както и спрей с кератин.С коприна за коса можете да се снабдите от фирма Christian Of Roma Group.

Препоръчително е краищата на косата след измиване да се третират със силикон,за да се предотврати цъфтенето им .И запомнете : слагайте от продуктите по малки количества.Не претрупвайте косъма излишно с препарати. Няколко капки са достатъчни за да свършат перфектна работа.Можете да използвате и различни подхранващи маски както за своята ,така и за удължената коса. Те ще допринесат за по-здравия вид на екстеншъна.
Не се препоръчва да се влиза с удължения във водни басейни с хлорирана или солена морска вода.Това може сериозно да увреди косата. Препоръчително е и да сваляте косата вечер преди да заспите. Така екстеншъна няма да се омазнява допълнителното от себума, който отделя кожата на главата ви докато спите.
Както вече знаете естествената коса може да се мие,можете и да я изсушавате със сешоар,дифузер.Ако я изправяте с преса – нека тя да бъде керамична. Можете да
навивате удължената коса и с маша.Ако решите да я боядисвате - бъдете внимателни все пак.И това е позволено,с изключение на употребата на препарати като къдрин или супра.Боята по възможност да бъде с ниско съдържяние на оксидант и не прекалявайте с времетраенето на самото боядисване – 20 минути са достатъчни ,за да направите например русата коса кестенява.

А как да познаете дали косата която сте си закупили е естествена ? Елементарно е! Вземете няколко косъма от косата и ги запалеате.Вижте дали тя изгаря или се стопява. Ако гори с пръщене и отделя миризма на опърлено - косата ви е от естествените.Ако по време на самото горене косъма изчезва във въздуха без следа от миризма,то тогава косата ви е синтетична .Синтетичните коси за разлика от естетсвените не биха издържали ни най-малко например на термична обработка,защото веднага ще се стопят от високата температура, когато ги изправяте с преса или се опитате да ги навивате с маша. Изкуствените коси не подлежат и на боядисване.Те не могат да променят цвета си.
Вече знаете ,че с малко повече грижа за удължената коса, ефектът който ще постигнете ще бъде невероятен. Да бъдеш един ден с къса,а на другия ден с дълга коса и обратното,граниичи с мистичното и вълшебното. И не забравяйте ,че 80 % от сексапила и самочувствието на жената се дължи на косата и.Успех!

Рени Мазникова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДОБАВЕТЕ СВОЯ КОМЕНТАР ТУК