понеделник, 10 август 2009 г.

ТРОЙНА ПРЕСА


Все повече момичета си задават въпроса, как се постига онзи уникален ефект, при който косата добива съвършенен вълнообразен вид и едновременно с това стои на своеобразни отделни кичури. Безспорен хит това лято е прическата тип „Тройна преса”, при която се постига точно такава визия. Тази фризура е много популярна и наподобява естествено къдрава коса, но далеч не става дума за спираловиден вид на косата. Фен на този тип прическа е поп-фолк певицата Андреа и всяка втора клиентка свързва фризурата с нейното име.
Ефекта в тази фризура се постига с така наречената маша-тройна преса. Името идва от самата форма на уреда, защото пресата има три работни повърхности, с помощтта на които се оформя вълнообразния вид на всеки кичур коса. От едната страна се намират двата накрайника, а от другата страна – единият и буквално косата бива притискана измежду тях, като самостоятелният накрайник минава между останалите два. По този начин се получава вълна и в зависимост от това, колко са дебели самите рамена на пресата , вълната става или по-ситна, или по-едра. Важно е да се знае, че принципът на действие с този уред не е същият, както при обикновената преса за изправяне на коса. Тук пресата не минава наведнъж от единия до другия край по протежение на кичура, който обработаме. Всеки кичур от косата, който ще обработваме трябва да са с ширина около 5-6 см. Задължително напръскваме с лак за коса за силна фиксация и непосредствено след третирането с лака разресваме кичура коса с гъст гребен. С тройната преса се работи на участъци, като се започва от основата на кичура към неговия край. След като направим вълните в участъка в основата, преместваме пресата надолу, задържаме докато постигнем същия ефект и в този участък и така до края на самия кичур. В зависимост от дължината на косата на клиентката, времетраенето на процедурата е различно, но не отнема малко време.За по-лесна работа ако сте решили сами да се фризирате по този начин, Ви съветвам да разделите косата на хоризонтални
пътиша и пластове и да започнете да пресирате от долната част към върха на главата. За улеснение можете да ползвате фиба, с която да захванете косата на кок, която предстои да обработвате. Желателно е, след като целия кичур коса е вече готов, да бъде разделен на малки кичурчета, защото от лака косата може да изглежда слепнала. Друг важен момент, след като косата бъде цялостно оформена е да не разресвате косата! Забравете за гребена или четката си поне докато искате да сте с тази прическа. Наресването на косата ще развали вълните и кичурите, а косата Ви ще добие съвсем различна форма и обем. С тази прическа, при условие че не разресвате косата си и спите с вързана коса, можете да се радвате на вълнообразния и ефект около седмица. Ако желаете да възобновите първоначалния си външен вид трябва само да измиете косата . Прическата с тройната преса е подходяща както за момичета с по рядка коса, поради значителния обем, който тя създава,така и за такива с по-гъсти или нормални коси.
Ако сте решили да си закупите професионална тройна преса за коса трябва да имате предвид,че цената на този уред варира от 170 до 250 лв. Препоръчвам да се ориентирате към преса с керамична, тефлонова, турмалинова или йонна защита. Керамичното покритие спомага за равномерното разпределение на температурата.
Ясно е,че всички термични уреди увреждат косата от прекалена или неправилна употреба, защото високата температура изсушава с времето косата и унищожава връхчетата и. Можете да използвате и спрейове за термично предпазване на косата.
И при тази преса важат следните правила : 1.Пресата да се поддържа чиста. 2 Да се упражнявате повече,преди да сте се отказали и преди да и „хванете цаката”. 3. Преди да ползвате пресата , срешете косата си с гребен. 4. Работете на малки участъци. 5. Прилагайте равен натиск на всички учатъци. 6.След работа оставете пресата да изстине и едва тогава я почистете внимателно с парче плат.
Рени Мазникова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДОБАВЕТЕ СВОЯ КОМЕНТАР ТУК