понеделник, 10 август 2009 г.

УДЪЛЖАВАНЕ С КЕРАТИНОВИ КИЧУРИ


Съществува метод за удължаване на косата, при който се използват не цели треси коса, а отделни кичури. В ежедневието този начин се нарича „залепване”. Процедурата се състои в това, че кичури коса със специални кератинови капсули се закрепват здраво към основата на кичур от косата на клиентката. Това става с помощта на специални фризьорски пистолети за горещо лепило или нагрети до определена температура клещи. Твърдите кератинови участъци на кичурите се стопяват и буквално се залепват за естествената коса на клиентката чрез стопения кератин .

Косата на клиентката е предварително разделена на пътища и след това на отделни кичури. Важен момент при поставянето на кичурите , с които се удължава косата е да те да бъдат захванати съвсем близо до основата на кичура коса на клиентката. По този начин, когато удължението е цялостно в завършен вид, разлика между присадената и косата на клиентката няма да има. Трайността на този метод за удължаване е до 2-4 месеца, през което време можете спокойно да се налсаждавате на косата си. След това задължително трябва да се посети фризьор, който да направи поправка и да махне кератиновите кичури, защото те вече ще са се смъкнали достатъчно много с разтежа на косата . Трябва да отбележа, че времето за поправка може да настъпи и по-бързо от горе посочения период. Това зависи изцяло от бързината на разтеж на косата, който е строго индивидуален за всеки. Обиковено вече свалената коса на кичури не се използва за повторно удължаване , но ако кератиновата капсула бъде възстановена отново от стилиста, косата може повторно да се удължи с тях.Самата процедура по свалянето на кичурите се извършва чрез нанасянето на специален разтвор /римувер/, с помощтта на който кератиновата спойка се стопява и удължената коса се отделя от косата на клиентката.

Много е възможно при това част от косата на клиентката да падне , което се дължи на блокиране на естественото окапване на косата в ежедневието при сресване. Освен това термичната обработка на самите сглобки не щади нито косата на клиенткта, нито удълженията. Затова все повече момичета започват да избягват този метод и предпочитат по-щадящи процедури за удължаване на косата. Времетраенето на процедурата по залепването на кератиновите кичури е около 2-3 часа. А за добрия изглед на прическата Ви, стилистът ще прецени колко броя са необходими . Ако косата Ви е по-рядка или нормална като гъстота , ще са нужни около 150 кичура.Но ако разполагате с много гъста собствена коса , тогава ще са необходими повече – около 200-250 броя. Желателно е след като свалите кичурите от главата си, косата Ви да почине известно време ,след което отново можете да пристъпите към удължаване. Косата поставена с кератинова свръзка може да се мие, както обикновено.

Не бива да се забравя и за необходимостта от поддръжка , за целта посещавайте редовно фризьора си , който да се грижи за косата адекватно през периода до свалянето и. Съществуват различни дължини на кичурите за удължаване. Има такива от 40,50,60 см . Изборът на дължина на удължението остава в ръцете на клиента, но и консултиран с мнението на специалиста, който ще даде съвет каква дължина ще подхожда за удължение на Вашата собствена. Това зависи и от факта, какъв обем искате да придадете на косата си и какъв външен вид бихте искали да постигнете. Вграждането на коса чрез залепване е доста по-скъпа техника спрямо останалите методи за удължаване. Веществото кератин е протеин , който е съставен елемент на косата , ноктите и кожата и служи за предпазване и защита от износване .



Рени Мазникова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДОБАВЕТЕ СВОЯ КОМЕНТАР ТУК