понеделник, 29 юни 2009 г.

ЧРЕЗ ЗАШИВАНЕ

Един от най-популярните, но вече поостарял и не чак толкова предпочитан метод за удължаване на коса е този, при който екстеншъна /тресата, редовете/ буквално се зашива за косата на клиентката. За целта се отделят цели редове коса от главата и,
като се правят пътища на различни нива, където ще се позиционират тресите коса.Чрез този вариант за удължаване на косата екстеншънът ще бъде постоянно на главата на клиентката до около месец и половина.За да бъде свалена, трябва да посетите отново Вашия стилист, който внимателно ше разшие възлите и ще отстрани протезираната коса. Трябва да знаете, че грижата за косата, когато сте избрали този метод на удължаване е доста по-сложна, защото налага повече внимание и време. След като сте предпочели зашиването, явно сте наясно, че Вие ще спите с екстеншъна, ще се къпете с него, ще сушите Вашата коса заедно с него и т.н. А когато мине месец,месец и половина,задължително трябва да отидете на поправка.

С течение на времето екстеншънът се смъква, а и Вашарта коса расте, и се налага удълженията да се повдигнат нагоре, защото самите възли ще започнат да се виждат. А това съвсем не е естетично. Важен момент тук е да се знае, че разшиването на възлите трябва да става с изключителна прецизост, за да не се срежат и части от косата на клиентката.Това би могло да доведе до опадане на голяма част от нейната собствена коса,което не бива да се допуска. Друг е въпроса, че в самите възли има част и от косата на клиентката и когато екстеншънът натежава,част от космите на главата в тези учатъци сами се отскубват и при поправка падат сами.Не бива да подценяваме и естественото окапване на косата на човека. Във възлите косата бива блокирана и няма как да паднат космите,
които са се отскубнали,и след като отидете на поправка може да ви се стори, че от Вашата коса пада голямо количество.Товя ще бъде нормално,стига Вашият стилист да внимава и да не допуска срязване на допълнителна коса от Вашата при свалянето на тресите.

При метода на зашиването, ако желаете да носите косата си на опашка, това ще бъде много лесно. Няма да има вероятност да се виждат местата на възлите,а опасността естеншънът да падне е нулева. Удълженията се прилагат в началото на скалпа, горе-долу наравно с ушите,и така косата на клиентката покрива възлите. Това създава възможност да избирате различни прически и стилове на носене на косата.
Времетраенето на процедурата по зашиването на екстеншъна за Вашата коса е около един час и половина. Може да ви се стори дълго и протяжно ,но се изисква на всеки пласт от екстеншъна да се направят по 6-7 възли,като след това всеки един от тях се обшива здраво с игла и конец. И така, докато се зашие цялата коса.
Общото мнение е, че екстеншъна трябва да бъде зашит колкото се може по-здраво.Това от една страна е вярно, но все пак трябва да изтъкна, че този метод е свързан с малко неудобства за клиентката в първите 2-3 дни след процедурата. Усещанията са свързани с това, че трябва да се свикне с тежестта на косата и с това,че тя е постоянно на главата . Може да усетите тук-таме, че ви скубе около възлите, но всичко преминава след първата нощ и забравяте, че сте с удалжения на главата .
Самата процедура по зашиването на удъженията става по следния начин : тресите удължена коса се пришиват по специален начин, чрез специфичните възелчета, за които говорих по-горе, които се зашиват към кичури от косата на клиентката.
Този метод е най – трудният за изпълнение, тъй като много малко професионалисти го владеят в детайли. Косата трябва първо да е добре разпределена, после да е здраво пришита, самите сглобки да не се усещат, кичурите собствена коса трябва да са запазени непокътнати, като в същото време тресата трябва така да е поставена, че да не скубе или убива клиентката.От съществено значение е да се получи и ефектът на напълно слята коса.
Който и метод да изберете, не забравяйте, че качеството на допълнителната коса е от изключително значение. Който и да предпочетете от тях знайте,че всичко зависи от това,какво е състоянието на косата Ви, какво искате да постигнете и колко дълго време искате да се радвате на придобивката си. Тези параметри са много лични, затова е желателно да проведете персонална консултация. На нея ще Ви се разяснят всички особености на процедурите и съобразявайки се с Вашата индивидуалност ще Ви се даде право да изберете най-доброто за Вас. Постоянното поставяне, чрез зашиване или
кератинова свръзка, не се препоръчва за момичета, които имат слаби, тънки и изтощени коси.


Рени Мазникова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДОБАВЕТЕ СВОЯ КОМЕНТАР ТУК