понеделник, 29 юни 2009 г.

ЧРЕЗ КАПСИ

Удължаването и сгъстяването на косата са процедури, за които ви информираме вече в няколко поредни броя. Наред с всички начини за поставяне на коса, които до сега описвахме, сега идва ред да разкажем и за един от по-малко практукуваните методи за удължаване - този с т.н. метални капси. Това са малки метални кръгчета, с помощтта на които можете да носите удължената си коса за по-дълго време, без да я сваляте.Тук вграждането на допълнителна коса може да стане, както с треса, така и с кичури коса, зависи от визията и от имиджа, който искате да създадете. Технологията е идентична по отношение на разкрояването на тресата, както в случая за удължаване с клипси.

Отново ще се наложи да ви измерят обиколката на главата и да се уточни на място кой пласт точно къде ще бъде позициониран. След което се пристъпва и към самото удължаване. Спомнете си и метода чрез зашиване. Там описахме как косата се протезира върху скалпа с помощтта на здраво зашити възли по протежение на всеки пласт треса. В новия случай, за който разказваме сега, на мястото на възлите обаче ще се разположат самите метални приспособления – капсите. Вместо да зашиваме възела - слагаме капсата,стискаме с клещите и готово. На практика кичур от собствената Ви коса се прихваща с кичур от прикачената коса, като и двата вече завързани здраво се поставят в капса и се притискат механично със специални клещи. Доста прецизност и професионализъм се изисква за правилното удължаване на коса с капси.

Тези метални приспособления се продават в различни цветове, и стилистът е препоръчително да сложи на косата Ви такъв, който е в съответствие с цветовата гама на косата, с която сте решили да се удължавате. Имат и различни размери. Но за да не се забелязват - капсите трябва да са поставени професионално, в непосредствена близост до уплитането на тресата, където трябва да се намира и самият възел. Когато обаче сте избрали да удължите косата си с кичури на капси, тогава всеки отделен кичур за протезиране ще бъде захванат с капса за кичур от Вашата коса. И така докато не се поставят всички кичури. Ако предпочитате метод на поставяне с кичури - по-добре е да се приложи във вариант „кичури с кератинова свръзка”. Има капси, които във вътрешността си са със съликоново покриетие и по този начин не увреждат косата , когато тя бъде притисната с клещите във възела. Максималният период , през който може да имате удължена коса с капси еоколо 3 месеца, имайки предвид, че човешката коса за 1 месец средно нараства с 1 – 1.5 см. След изтичането на този период се налага повторно посещение при Вашия стилист , който ще свали вече смъкналите се удължения от косата Ви, ще махне капсите и ще постави отново косата с нови такива. Удължената и сгъстена коса с капси може да се мие, изсушава със сешоар, с дифузер или с преса. Процедурата за пълното удължаване на косата с капси може да Ви отнеме средно 2-3 часа, в зависимост от количеството коса, което бихте искали да си прикачите. Свалянето на прикачената коса от Вашата собствена става отново чрез механичен натиск върху капсите за освобождаване на косата. Важно е да се знае, че поддръжката на косата и при този метод е идентична , както при останалите начини на удължаване.Задължителни остават много маски, балсами, кристали и продукти за разресване, а също и специален гребен или четка. Има много спорове дали поставянето на коса с капси е безвреден начин. Различните клиентки споделят различни мнения, но факт е че в повечето случаи косата се накъсва в корена, където се захващат кичурите с капсите. Това е резултат от силното притискане на самите метални приспособления с клещите . От друга страна пък този метод създава чувство на комфорт и сигурност у клиентката, защото удължаването не налага ежедневното сваляне на екстеншъна от главата. Този метод се препоръчва предимно при гъсти и къдрави коси, тъй като при по- тънките коси има вероятност капсите да прозират, както и при поддръжка собствените Ви захванати кичури да бъдат прерязани. Изборът остава във ваши ръце. И така, отново сте с атрактивен външен вид и удължена коса и всеки може да се възхищава на гледката!
РЕНИ МАЗНИКОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДОБАВЕТЕ СВОЯ КОМЕНТАР ТУК