понеделник, 29 юни 2009 г.

МЕТОДИ ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА КОСА

КЛИПСИ/ФИБИ/

Кой метод за удължаване да изберете? Преди да закупите коса, трябва да решите кой от методите за удължаване е най-подходящ за Вас. Постоянното поставяне, чрез зашиване или кератинова свръзка, не се препоръчва за момичета, които имат слаби, тънки и изтощени коси. Ако имате слаба коса, но все пак искате да си направите удължаване на косата, вариантът с клипси (щипки) е много подходящ за Вас.
Най-известният ,най-бързият и сравнително най-евтин и едновременно с това щадящ косата на жената е така нареченият clips in метод. Става дума за едни малки метални фиби, наречени клипси . Не ги бъркайте с капсите – за този метод ще поговорим в следващиа брой. Удължаването с клипси е една от най-разпространените практични и използвани технологии ,която наистина широко се предпочита от жените.

70-80 % от клиентките прибягват до този метод, защото той е доста удобен от гледна точка на времето което отнема за поставянето на самата коса, а и косата може да се слага и сваля по всяко време когато пожелаете. Тоест екстеншънът не е задължително да е постоянно на главата ви. Можете да бъдете различна когато пожелаете.А когато ви писне или ви е много топло /особено лятото/- просто я сваляте.
При този метод косата за удължаване е вече готова и на нея са поставени клипсите,които се зашиват към самата треса. Всичко, което трябва да направите е да я закрепите към вашата естествена коса и готово.Слагането отнема около 5 минути , а за по-обиграните времето може да бъде сведено и до 2-3 минути. Ако се притеснявате ,че няма да можете да се справите ,искам да ви успокоя че няма шанс да се затрудните много с „операцията”.Два-три пъти ще са достатъчни ,за да започнете да слагате косата си на клипси дори и на сън. Още повече,че самите клипси представляват своеобразни фиби ,подобни на тези от детството на нашите майки ,известни като фиби „тик-так”. Необходимо е да отвориш клипсата ,след което да захванеш малко коса от собствената си ,след което да затвориш клипсата и вече косата е поставена на главата .Самите клипси имат силиконов участък,с помощтта на който тресата се закрепя здраво към косата на клиентката и няма шанс да падне дори и при силен вятър.

Ако все пак имате опасения ,че това може това да се случи,преди да захванете коса , пръснете малко лак за коса на кичура и леко тупирайте.След това закрепете клипсите.
От една треса коса за удължаване с грамаж 120-130 гр , широка 160-170 см могат да се направят шест единични реда/ленти/ коса.Обикновено те се съчетават в три двойни или два тройни пласта коса. На всеки пласт коса се поставят средно по 4-5 клипси. Колкото е по-широк самият ред – толкова повече клипси са необходими .Ако клиентката желае да има и вратен ред коса – на него клипсите трябва да бъдат не повече от три, защото този ред е най-тесен. Важен момент е и самото оразмеряване на тресата , което е съобразено според големината на главата на клиентката. Всеки ред коса си има точно определно място на главата, което е преценено още преди самата треса да бъде скроена.
Клипсите се зашиват през 2-3 см една от друга в горната част на тресата,на самия ръб, където е машинното уплитане на косата. Цветовата гама на клипсите е различна.Има такива, подходяши за всеки цвят коса. Поставени професионално те са абсолютно незабележими ,защото попадат от вътрешната страна на тресата.Така че не се притеснявайте че ще се виждат.Няма такъв вариант!

Можете спокойно да носите през целия ден и през нощта косата на клипси, но е препоръчително да я сваляте вечер,преди да заспите. Така си спестявате допълнителното омазняване на екстеншъна от себума, който отделя кожата на главата ви докато спите. А и няма да мачкате и оплитате косата докато се въртите в леглото . Въпреки всичко обаче има и клиентки , които не свалят удължената коса с клипси дни наред, това показва колко надеждна и издръжлива е тази технология във времето. Ако все пак рещите да спите с косата на клипси , Ви съветвам да я връзвате преди да се пъхнете в леглото с цел избягване на заплитането и.

Безспорно косата на клипси е най-безвредният и лесен начин да имате дълга и красива коса. Така и стресът за вашата коса е значително по-малък, отколкото залепването кичур по кичур,например с кератин. Вграждането на коса по този начин не изисква кой знае какви грижи за екстеншъна. Косата се измива веднъж на 2 седмици,след като вече е свалена от главата. Задължително е да се сдобиете с продукти за удължена коса ,които да достават необходимите витамини и полезни вещества на косата ,защото все пак тя е мъртва и няма от къде да си ги набави. Наред с шампоан,балсам и маска,косата има нужда и от силикон , течни кристали и силкер/коприна за коса/. За тези и други продукти ще поговорим в други наши статии.
Ако евентуално решите, че една треса коса широка 160-170 см , разпределена и поставена в 2 или 3 позиции, не е достатъчна, можете да поставите допълнително обем или дължинас още коса.Всичко зависи от самите Вас. Ако сте с метод clips-in - това ще улесни дослагването на коса. Ако косата Ви е доста къса или слаба ще Ви е необходимо по голямо количество за удължаване и сгъстяване. Всяко удължаване е индивидуално и зависи от визията ,която бихте желали да имате.


Рени Мазникова

1 коментар:

  1. ИСКАМ ДА КАЖА НА ВСИЧКИ , КОИТО ВЕЧЕ СА БИЛИ КЛИЕНТКИ НА РЕНИ , ЧЕ НЕ СА СБЪРКАЛИ ЧЕ СА ИЗБРАЛИ ТОЧНО НЕЯ!РЕНКАТА Е СЛАДУРАНА И КОСИТЕ СА И ПЕРФЕКТНИ,КОЙТО Е БИЛ ПРИ НЕЯ ЛИЧНО ЗНАЧИ ЗНАЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС - И ЗА ОТНОШЕНИЕ,И ЗА ВНИМАНИЕ, И ЗА КАЧЕСТВЕНО ОБСЛУЖВАНЕ.АЗ МОЙТА КОСА Я НОСЯ ВЕЧЕ ЦЯЛА ГОДИНА И НЕ Е МРЪДНАЛА ,АМА СИ ПОЛЗВАМ КОЗМЕТИКАТА КОЯТО РЕНИ МИ ПРЕПОРЪЧА.А БЕ С ДВЕ ДУМИ - ПЕРФЕКТ!И САМО С КЛИПСИ - ТАКА КОСАТА МИ СЕ ЗАПАЗИ .РЕНКА,ОБИЧАМ ТЕ!ДЕРЗАЙ НАПРЕД КАКТО ДО СЕГА! ТЕДИ ОТ СОФИЯ

    ОтговорИзтриване

ДОБАВЕТЕ СВОЯ КОМЕНТАР ТУК