понеделник, 10 август 2009 г.

ЦВЕТНИ ЛЕЩИ


Остават си моден хит цветните лещи за очи и това си е...Какво по-атрактивно нещо от това днес да си със сини ,а утре със зелени очи? Цветните контактни лещи са добро решение за тези, които желаят промяна и не се страхуват да експериментират. Съществуват такива без диоптър, но и хора с офталмологичен проблем могат да се възползват от тях, тъй като те се предлагат в съчетание с диоптър, както и за астигматици .

Напоследък в годините материалите от които се изграждат стават все по усъвършенствани и по-физиологични,така че смело всеки може да се снабди с този моден аксесоар без никакви притеснения.Безопасни са за очите! Очите лесно се приспособяват и приемат лещите, а и все повече и повече хора в стремежа си да изглеждат различно пристъпват към такава покупка с доста хъс и желание.

Цветните очни украшения са по-скъпи от обикновените лещи,защото са изградени от специален полимер.
Цветните лещи обаче не включват в себе си като понятие само такива които променят изцяло цвета на ириса на окото.Има и лещи които са едва забележими в цветово отношение.Те придават повече блясък на естесвения цват на очите на човека .Има и такива ,кото притежават така популярната ултра-виолетова защита.
Наи-разпространени и търсени обаче безспорно си остават онези,които коренно променят цвта на окото.Значително търсенето на цветните лещи се повишава около абитуриентските балове ,когато всеки иска да бъде неотразим и доста променен.

Основната цветова гама на този вид „бижу” за очите включва зелено,синьо,лилаво,сиво и кафяво.Изборът на цвт е доста специфичен за всеки ,защото лещите седят по различен начин на различните хора.
Доста екстравагантен е изборът и на т.н.”театрални” лещи.Има голямо разнообразие както по отношение на цвтовата гама,така и във външния изглед на този тип аксесоари.Тук можем да посочим лещи тип „Котешка зеница” или „Червени очи”.
Важно е да се знае че лещите не могат да бъдат изпробвани предварително ,преди да ги закупите.задължително се носат само от един чожек и никога не се дават на заем на който и да било.Рискт е в пренасянето на различни заразни болести,включително на спин и хепатит. Задължително преди да си купите лещи ,се поинтересувайте какъв срок на годност имат.

От голямо значение са правилните грижи, почистването и съхранението им.Лещите се държат в специален разтвор за дезинфекция.Преди да се постават на очите те се промиват с него и с абсолютно чисти пръсти се постават на очите.Не трябва да сменяте лявата с дясната леща ,всяка се посавя на точното око. За това помагат обозначенията на контейнерчетата в които се съхраняват.И вечер преди да си легнете ги поставете отново в разтвор.

На пзара у нас най-често срещаните марки цветни лещи са на производители като Cooper Vision и Fresh Look.
Много често лещи можете да си закупите от очен лекар или от специализирани оптики. Важно е само да решите дали искате да промените имиджа и външния си вид.Все пак това е един опит да направим живота си по-различен ,привличайки доста очудени и усмихнати погледи върху себе си,а и не се съмнявайте ,че и вие ще се усмихвате когато застанете пред огледалото в стремежа си да познаете самите себе си!

РЕНИ МАЗНИКОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДОБАВЕТЕ СВОЯ КОМЕНТАР ТУК